Vacature Villa Pinedo

Start Gezinsadvocaat
11 april 2021
Nieuwe trainingen
12 april 2021
Stichting Villa Pinedo (villapinedo.nl) zoekt een directeur. Een ondernemende, inspirerende, warme en extraverte persoonlijkheid die in staat is onze dynamische organisatie verder te laten groeien en daarmee de kansen van kinderen met gescheiden ouders in onze maatschappij te vergroten.

Wie zijn wij?Villa Pinedo is een jongerenorganisatie die jongeren met gescheiden ouders een plek biedt waar zij centraal staan. Dit jaar vieren wij ons 10 jarig bestaan. Jaarlijks steunen wij duizenden kinderen die zich in een situatie bevinden waarin zij steun zoeken bij buddy’s. Kinderen melden zichzelf aan (vanaf 10 jaar) om online een luisterend oor en steun te krijgen van ervaringsdeskundige jongeren (18-26 jaar). Zij kunnen dit doen zonder toestemming van hun ouders. Dit is in Nederland een unieke vorm van jongerenparticipatie.

Het is onze missie alle kinderen te laten ervaren dat zij de moeite waard zijn, dat er een plaats is voor hun specifieke problemen, waar zij zich kunnen uiten en verantwoorde steun krijgen. Wij willen voor kinderen de negatieve impact van de scheiding van hun ouders verminderen, waardoor zij stabieler in het leven komen te staan en daardoor hun kansen in deze samenleving worden vergroot. Villa Pinedo biedt care (liefdevolle aandacht) en geen cure (behandeling/hulpverlening) voor het kind bij een scheiding.

Stichting Villa Pinedo is gevestigd in Amsterdam. Deze jongeren-vrijwilligersorganisatie telt 450 vrijwilligers door het gehele land. Het landelijk bureau bestaat uit een hecht team van tien mensen (8,6 FTE). De organisatie is 10 jaar geleden opgericht door de huidige directeur en is inmiddels dé plek in Nederland waar kinderen met gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. De huidige directeur vindt dit het goede moment zelf een stap terug te doen en een opvolger de ruimte te geven de organisatie verder te laten groeien en het concept nog sterker op de kaart te zetten. Er is potentie om meer kinderen te bereiken en ondersteunen. We zoeken een directeur die deze uitdaging aan wil gaan.

Wat maakt onze Stichting zo uniek?Het bijzondere en vernieuwende in de opzet van de Stichting is dat alle vrijwilligers samen het product (Villa Pinedo) vormen. Zonder de enthousiaste participatie van de inmiddels 450 jonge vrijwilligers zou Villa Pinedo geen bestaansrecht hebben.

Villa Pinedo doet alles vanuit het perspectief van het kind. Wij kijken altijd door de ogen van kinderen en wij nemen ervaringsdeskundigheid als uitgangspunt waarbij het inzetten van kwetsbaarheid centraal staat. Zodoende creëren wij een omgeving waarin negatieve ervaringen worden omgezet in positiviteit. Villa Pinedo heeft mede hierdoor een flinke impact op de gehele discussie rond scheiden met kinderen, is actief vertegenwoordigd in diverse adviesgroepen op dit gebied om daarmee ook dit thema te laten landen in verschillende gremia.

FunctieomschrijvingAls directeur van Villa Pinedo ben je de trekker en tevens het boegbeeld van de organisatie in het netwerk dat Villa Pinedo door de jaren heeft opgebouwd. Met respect voor wat tot nu toe is ontwikkeld qua kernwaarden en cultuur, ben je verantwoordelijk voor de visie, de strategie en de verdere ontwikkeling van onze jongeren vrijwilligersorganisatie. De functie is veelzijdig en verenigt commercieel denken met maatschappelijk ondernemen.

Als leider van een jong team neem je het voortouw, werk je samen en geef je vertrouwen. Je inspireert en motiveert medewerkers en creëert draagvlak bij veranderingen. Je doorziet ontwikkelingen, identificeert groeimogelijkheden en stelt plannen op om deze samen met het team uit te voeren. Voor de vrijwilligers ben je samen met het Team een anker, het centrale aanspreekpunt waardoor ze gemotiveerd en enthousiast blijven. Je onderhoudt externe contacten met verschillende stakeholders en zorgt voor behoud en uitbouw van nieuwe relaties. Je realiseert je dat er op vele deuren geklopt moet worden om succes te behalen en gaat niet bij de pakken neerzitten als een deur dicht blijft. Je kunt goed anticiperen en ziet en pakt kansen die zich voordoen.

Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde steun aan kinderen, met support van het team van aanwezige psychologen en pedagogen. Als directeur leg je verantwoordelijkheid af aan het bestuur.

Wat vragen wij:

 • Een enthousiaste, gemotiveerde, ondernemende man of vrouw die samen met ons jonge team Villa Pinedo nog verder wil doen groeien en ontwikkelen.
 • Naast een relevante opleiding op HBO/ academisch niveau heb je ervaring met het werken met jongeren.
 • Je hebt bij voorkeur leidinggevende ervaring in een vrijwilligersorganisatie en weet hoe belangrijk het is voor hen een centraal steunpunt te zijn en hen te blijven enthousiasmeren.
 • Je hebt (als ervaringsdeskundige) affiniteit met de activiteiten van Villa Pinedo.
 • Je bent een charismatisch leider en hebt een passie voor sociaal-maatschappelijke impact.
 • Je toont initiatief, bent proactief, een bouwer en je kan tegen een stootje.
 • Je hebt een commerciële instelling en bent resultaatgericht.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden om de boegbeeldfunctie te kunnen vervullen. Daarnaast beschik je ook over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid: formuleren van visie, beleid en uitvoering.
 • Je houdt van netwerken en werkt graag samen met een team om gezamenlijk gestelde doelen te behalen.

Wat bieden wij:

 • Een functie in een bruisende, dynamische, maatschappelijke organisatie in Amsterdam. Het werken met een jong, intrinsiek gemotiveerd zelfstandig en enthousiast team van werknemers en vrijwilligers.
 • Een plek waar we de wereld samen mooier maken.
 • Een werkweek van 36 uur.
 • Een salaris dat marktconform is.

Geïnteresseerd of wil je meer weten?Neem contact op met Elvike Wevers (EK advies). elvike@elvike.nl – 06-51522798