Licentie/lidmaatschap

Per 1 januari 2020 kunnen scholen zich aansluiten bij onze Stichting. Dit lidmaatschap geeft de licentiehouder een aantal duidelijke voordelen:

 • De licentie geeft toegang tot onze ExpertCommunity. Dit geheel vernieuwde afgeschermd gedeelte van een internetomgeving geeft de gerechtigde gebruiker toegang tot onder andere een vrijwel complete databank van artikelen, rapporten, mediabestanden, tools, trainingsdocumenten. Deze omgeving is bereikbaar via https://expert.ekss.nl
 • Scholen met een licentie krijgen periodieke nieuwsbrieven met actuele ontwikkelingen op het gebied van scheidingen, voor zover deze ontwikkeling relevant is voor het onderwijs; wij informeren u actief!
 • Scholen met een licentie kunnen gebruik maken van onze helpdesk. U kunt schoolspecifieke problemen (uiteraard op ons terrein) voorleggen aan ons team van deskundigen of wij brengen u in contact met professionals die u kunnen helpen. Wanneer u per mail een vraag of probleem aankaart, krijgt u doorgaans binnen 3 werkdagen een reactie. Ook kunt u gebruik maken van een telefonische 24/7 hulplijn; deze is (alleen voor licentiehouders) bereikbaar voor acute situaties wanneer u binnen hooguit enkele uren advies wilt van onze deskundigen.
  +31 76 5310150 Houd uw Brin nummer bij de hand.
 • EKSS biedt u de mogelijkheid om ons basismodel-protocol over te nemen voor school&ouders. Dit protocol beschrijft hoe u als school omgaat met de echtscheidingsproblematiek en de wederzijdse afspraken met de ouders van school. Wij helpen onze leden het protocol schoolspecifiek te maken.
 • Daarnaast ontvangt u aantrekkelijke kortingen voor onze trainingen, voorlichtingsbijeenkomsten en workshops. (zowel op deelname als voor inkoop)

Het ene jaar zult u meer gebruik maken van onze diensten dan het andere. U moet daarbij ook overwegen dat u door zich aan te sluiten bij Stichting EKSS ook investeert in de ontwikkeling van een landelijk beleid; hoe meer scholen zich bij ons aansluiten, hoe duidelijker het signaal naar politiek en maatschappij dat scholen ondersteunt moeten worden op dit gebied.

 

U kunt zich bij ons aansluiten door u aan te melden via onderstaand formulier. Wij sturen u vervolgens een factuur en licentieovereenkomst toe die u ondertekend terugstuurt. Na betaling ontvangt u binnen een week uw gebruikersgegevens.

U kunt de licentieovereenkomst hier ook downloaden en ingevuld mee terugsturen.licentieformulier

Omgaan met Scheiding op School

In september 2019 verscheen er bij uitgeverij Instond (Dordrecht) ‘Omgaan met Scheiding op School’, een uiterst praktisch en informatief boek binnen de serie ‘omgaan met…’.

Dit boek werd geschreven door Pieter Stoop, oprichter en directeur van EKSS. Mocht u in bezit van dit boekje willen komen, dan kunt u het hier bestellen. 

Eind 2019 verscheen er bij E-Wise (online trainingen voor professionals), een cursus over het omgaan met kinderen van gescheiden ouders op de basisschool. Ook deze online training kwam tot stand met medewerking van EKSS. De ‘trailer’ en meer informatie vindt u hier.

  Tijdelijk aanbod
  In schooljaar 20-21 kunt u voor een bedrag van € 125,00 (inclusief) een medewerker van EKSS uitnodigen om tijdens een studiedag of teamvergadering, in één uur uw team thuis te maken in het protocol.
  scholingsmoment